Itu Poker!

Poker

Walaupun anda bermain poker dan hilang akal buat sementara waktu, bersama dengan wang anda, bahagian yang cerah selalu berpeluang belajar dari kesilapan anda.

Saya bermain langsung dalam permainan maksimum $ 1 / $ 2 $ 100 dalam permainan yang Jackpot168slot harap tuhan poker membiarkan saya kembali. Saya benci semua yang saya lakukan di tangan ini tetapi saya dapat belajar sedikit daripadanya. Saya bermain dalam permainan live $ 1 / $ 2 $ 100 maks dalam permainan yang saya harap tuhan poker akan membiarkan saya kembali. Saya benci semua yang saya lakukan di tangan ini tetapi saya dapat belajar sedikit daripadanya.

Dengan timbunan sekitar $ 600, saya berada dalam kedudukan Hijack dengan Jd8d. Pemain bawah senapang masuk dan aksi dilipat ke arah saya dan saya memilih untuk pincang juga. Pemain Cutoff jatuh pada $ 2 dengan kira-kira $ 80 di belakangnya. Pemain di butang adalah pemain pasif yang sangat ketat dan satu-satunya pemain lain yang mempunyai susunan dalam dengan cip $ 950. Dia lemas juga. Buta kecil melengkapkan tirainya dan buta besar diperiksa, menjadikan pot $ 12.

Flop datang Qc10h9h, jelas merupakan kegagalan yang hebat untuk saya.
Kedua-dua tirai diperiksa.
Pemain bawah senjata bertaruh $ 10.
Saya mengumpul $ 30 untuk menguji jadual dan membaca dengan lebih baik betapa pemain di belakang saya menyukai papan yang sangat basah ini.
Flat cutoff disebut $ 30, dengan hanya $ 50 di belakang, yang benar-benar membingungkan saya.
Butang itu dinaikkan semula menjadi $ 200.
Pemain bawah pistol dilipat.
Yuck.

Saya memukul tangki begitu lama sehingga ini adalah satu-satunya tangan di mana pemain memanggil saya dengan tangan yang tidak terkira banyaknya saya bermain, yang diakui benar-benar mengganggu saya.

Saya terpaksa meletakkan pemain butang di tangan, dan memandangkan panci itu pincang, saya tahu jarak tangan yang akan saya letakkan akan sangat luas. Ini bermaksud sedikit matematik. Menghela nafas.

Sebilangan jenis pasangan berlebihan seperti AA atau KK tidak dapat dilupakan. Walaupun dia memulas tombol di belakang tiga lemas dengan salah satu tangan ini yang sangat tidak mungkin, sudah pasti dia sekarang akan terlalu banyak bermain di papan jenis ini. Pincang di belakang tiga lemas dengan QQ pada butang juga tidak mungkin. Juga, sejak dia pasif, kenaikan ini tidak pernah menjadi batu dingin atau hanya seri.

Jadi pada pendapat saya, jarak tangannya kelihatan seperti ini, (ditunjukkan dengan ekuiti saya terhadap tangan itu):

10 10 – 10% Pemegang Kemungkinan, 63% Ekuiti
99 – 10% Pemegangan Berkemungkinan, 63% Ekuiti
Q10 – 25% Pemegangan Kemungkinan, 80% Ekuiti
Q9 – 10% Pemegangan Berkemungkinan, 76%
KJ Ekuiti – 20% Pemegang Kemungkinan, 0% Ekuiti
AhJh – Peluang Memegang 5%, Ekuiti 47%
dan QhJh – Pegangan Berkemungkinan 20%, Ekuiti 45%

AhJh semestinya lebih tinggi daripada kemungkinan 5%, tetapi kerana dia pasif, saya tidak memberikan banyak penghargaan kepadanya kerana ia masih seri (walaupun undian monster) dan dia membuat kenaikan besar. Anda biasanya tidak melihat pemain pasif yang ketat membuat kenaikan semula dengan tangan menggambar.

Pendek cerita yang panjang adalah, setelah menghabiskan lima minit dan melakukan matematik dan mengetahui ekuiti saya terhadap jangkauan yang dirasakannya (dan mempunyai peniaga berteriak MASA pada saya, yang selalu menyeronokkan), saya menaikkan semula semua.

Walaupun dengan kemungkinan yang sangat nyata bahawa dia memiliki KJ, tangan yang membuatku pada dasarnya mati, aku masih mempunyai ekuiti positif terhadap seluruh rentang tangannya (52%, tidak mengira peratusan untuk diikat tangan). Saya sangat benci. Pasti, saya menjatuhkan kacang ke-2, tetapi tekstur papannya sangat basah, dan tangan saya tidak berpeluang bertambah baik. Saya mempunyai bahagian ekuiti yang sama dalam pot seperti beberapa tangan permulaan yang masih melukis (seperti AhJh)! Dengan kacang ke-2 selepas kegagalan! Oleh itu, saya menghantar kerepek saya dengan mata tertutup …

Pemotongan itu disebut, yang saya tahu dia akan melakukannya. Saya tidak sabar untuk melihat tangan apa yang lelaki ini memanggil $ 30 dengan hanya $ 50 di belakang.

Butang yang di-instap disebut lebih cepat daripada kecepatan cahaya, atau peluru yang melaju, atau apa pun, pilihlah anda. Saya sakit perut. Dia tidak perlu membalikkan kad. Saya sudah tahu.

-Tombol menunjukkan KhJc-

Oh ya, dia juga mempunyai Raja hati! Itu menjadikan saya lebih kurang hebat! Poker memang menyeronokkan!

Kemudian saya menggeleng kerana tidak percaya ketika melihat tangan yang terputus:

-Cut Off menunjukkan 10c10s

Lelaki ini bukan sahaja tidak menambah preflop sehingga saya dapat dengan selamat menjana $ 2 yang saya laburkan, dia memanggil $ 30 dengan harga yang tinggi di papan paling basah yang diketahui oleh alam poker, dan hanya $ 50 di belakangnya. Mendapatkan kesalahan selalu menyakitkan, tetapi jika lelaki ini memainkan tangannya sedikit lebih baik, saya kehilangan, pada PALING, kenaikan semula $ 30 + $ 2 yang saya tolak. Saya fikir jika potongan dihantar untuk $ 80 pada kegagalan, butang itu mungkin telah membuat EMPAT taruhan yang lebih besar dan menjatuhkan saya dari tangan saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *